Dan učitelja obilježen u svečanom ambijentu

U organizaciji Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Županije Posavske, a pod pokroviteljstvom Vlade Županije Posavske, u ponedjeljak, 06. listopada svečano je obilježen Dan učitelja u restoranu na lokaciji “Bazeni” u Orašju.
Po prvi put u našoj županiji ovaj praznik proslavile su zajednički sve osnovne škole osim škole u Odžaku koja je imala posebnu proslavu.
Predsjednik SSOOiO ŽP Stjepan Piljić je čestitao učiteljima njihov praznik, te poslao poruku onima koji donose odluke da moraju voditi računa o važnosti uloge učitelja za kvalitetno obrazovanje, te važnosti kvalitetnog obrazovanja za napredak društva u cjelini. Naglasio je da nedavni sporazum Vlade i sindikata o povećanju plaća i toplog obroka te isplati regresa nije završena priča, nego samo prvi korak na putu ka dostojanstvenijem položaju prosvjetnih djelatnika od kog sindikat neće odustati.
Skupu su se uz čestitke obratili i predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Oršolić te ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske Ivo Jelušić.
Kao i svake godine i ovaj put su uručena priznanja učiteljima za uspješan dugogodišnji odgojno-obrazovni rad. Priznanja su primili sljedeći učitelji: Ivo Vincetić, Ivo Đukić, Amela Maloparić, Zubejda Mikić,  Evica Živković, Zorka Pejić i Edin Mehić.
Plan je da ovakva zajednička proslava postane tradicija, uz nenastavni dan i da se sve skupa “začini” sportskim igrama prosvjetnih djelatnika.
P1160400 P1160401 P1160407 P1160408 P1160410P1160396