Mirni prosvjed u utorak, 30.09.2014. godine u 14 sati

Nakon niza sastanaka koordinacije granskih sindikata s Vladom Županije Posavske, nije postignut nikakav dogovor. Sindikat je pokazao dobru volju i svoje zahtjeve sveo na minimum, no nakon svakih pregovora predstavnici vlasti su tražili još vremena a da nisu nudili nikakav pisani prijedlog. Tako je bilo i na posljednjem sastanku održanom u petak 26. rujna. Predsjednik Vlade je tražio još vremena zbog navodne neusuglašenosti stavova unutar vladajuće većine.

Ovakvo ponašanje pokazuje da Vlada u stvari i ne želi iskreno riješiti problem nego samo hoće odugovlačiti i dobivati na vremenu kako bi se završili izbori te ušlo u  tzv. tehnički mandat. Neshvatljivi su ovakvi postupci vladajućih posebno kada se uzmu u obzir obećanja o usklađivanju plaća čim se promijeni Zakon o raspodjeli javnih prihoda. Famozni zakon je promijenjen, županijski prihodi rastu, a plaće radnika i dalje su daleko najmanje u državi. Na ovaj način sindikat je doveden pred zid i jedino što preostaje su radikalnije mjere borbe za prava radnika.

Uzimajući u obzir ove činjenice, koordinacija granskih sindikata je u petak 26.09.2014. godine donijela odluku o organizaciji mirnih prosvjeda u utorak, 30.09.2014. godine u 14 sati pred zgradom Vlade Županije Posavske.

Sada je vrijeme da se pokrenemo, pokažemo snagu i jedinstvo te izborimo da za težak i odgovoran rad koji svakodnevno obavljamo budemo i adekvatno plaćeni. Budimo hrabri i vidimo se u utorak!