Održan sastanak predstavnika sindikata i Vlade Županije Posavske

U utorak 29.04.2014. godine, koordinacija granskih sindikata Županije Posavske održala je sastanak s predsjednikom i članovima Vlade Županije Posavske.

Sindikalni čelnici su tražili hitno poboljšanje materijalnog statusa svojih članova kroz povećanje osnovice za izračun plaća i naknade za topli obrok, kako bi se onda moglo u miru pristupiti detaljnim pregovorima.

Predstavnici vlasti su izrazili spremnost za postizanje dogovora, ali i očekivano tražili još vremena za konkretan prijedlog.

Od Vlade Županije Posavske traženo je sljedeće:

- povećanje osnovice za izračun plaća od 01.06.2014. godine
- povećanje koeficijenata za najniže platne razrede
- povećanje naknada za ishranu za vrijeme rada od 01.06.2014. godine
- donošenje odluka i zaključaka za prve dvije točke, te uredbe kojom se regulira naknada iz treće točke do 12.05.2014. godine
- kroz socijalni dijalog dovršiti proces izmjena i dopuna kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja te izraditi prijedlog Zakona o plaćama državnih službenika i namještenika te policijskih službenika

Aktivnosti unutar koordinacije granskih sindikata  u skladu su s dogovorenom strategijom djelovanja i zaključcima s  trećeg sastanka Županijskog povjerenstva Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Županije Posavske.