Održana sjednica Komisije za raspodjelu i utvrđivanje kriterija za sredstava iz fonda solidarnosti

Sjednica Komisije za raspodjelu prikupljenih sredstava u fondu za pomoć poplavljenim članovima SSOOiO FBiH održana je od 30.01. do 01.02. 2015. godine u Fojnici.
Komisiju su sačinjavali predstavnici iz četiri poplavljena kantona: Tuzlanskog kantona, Unsko-Sanskog kantona , Posavskog kantona i Zeničko-Dobojskog kantona.
Komisija je odredila da se naprave tri kategorije prema visini pretrpljene štete uzimajući u obzir sve parametre ( bračni parovi – članovi sindikata, socijalno stanje, poplavljeni pomoćni objekti, poplavljene pokretnine, klizišta i stupanj oštećenja).
Obzirom da su svi članovi sindikata koji su aplicirali pretrpjeli neprocjenjivu štetu velikih razmjera Komisija je donijela odluku da se između prve i druge kategorije ne prave prevelike razlike u novčanim iznosima, a da treća kategorija bude simboličnog iznosa.
Svi članovi sindikata koji su aplicirali svrstani su u jednu od tri kategorije prema utvrđenim kriterijima.
Sve dodatne informacije članovi SSOOiO ŽP mogu naći na web stranici SOBiH.

SSOOiO BiH pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći poplavljenim članovima sindikata s ciljem da se solidarno pomogne svim članovima sindikata koji su sudjelovali u navedenoj akciji bilo da su pretrpjeli materijalnu štetu većih ili manjih razmjera u svibanjskim poplavama.

Predsjednik SSOOiOŽP
Ivo Vuković