Pripreme za novi prosvjed

U zgradi Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu danas je održan prošireni sastanak koordinacije granskih sindikata. Na ovom sastanku su sudjelovali županijski odbori granskih sindikata djelatnika koji plaću za svoj rad primaju iz proračuna Županije Posavske.

Sudionici sastanka su izrazili nezadovoljstvo i razočaranost nezainteresiranim stavom Vlade Županije Posavske, ignoriranjem zahtjeva sindikata te odbijanjem ozbiljnog socijalnog dijaloga.
Zahtjevi za usklađivanjem plaća i toplog obroka do 01.06.2014. godine, te donošenje propisa (zakoni o plaćama, izmjene i dopune kolektivnih ugovora) do 30.06.2014. godine upućeni su Vladi u nekoliko navrata ali bez odgovora.

Nakon konstruktivne rasprave donesen je sljedeći zaključak:
Ukoliko Vlada Županije Posavske ne ispuni zahtjeve sindikata, u četvrtak 22.05.2014. godine održat će se prosvjed naših članova ispred zgrade Vlade ŽP u Orašju sa početkom u 14 sati.
Nakon ovog prosvjeda, bit će organizirani i drugi prosvjedi te će se odmah krenuti sa procedurom organiziranja generalnog štrajka u svim granama.
Prosvjed se organizira po istom principu kao i prethodni koji je održan u siječnju ove godine. U školama se neće prekidati nastava i trebaju doći samo uposlenici koji su slobodni od radnih obveza.

Pozivamo sve naše članove, kao i ostale djelatnike koji nisu zadovoljni sadašnjim stanjem, da se u četvrtak odazovu na prosvjed u što većem broju. Samo jedinstvom i odlučnošću možemo ostvariti prava koja nam pripadaju.